Puikoilta valmistui juuri piirakkasukat lyhyellä varrella. Nämä sukat lähtevät äidilleni syntymäpäivälahjaksi. Hän on aina tykännyt pitää vain lyhytvartisia villasukkia, joten nämäkin ovat sellaiset. Itse en kyllä tajua miten kukaan tykkää käyttää näin lyhyellä varrella olevia sukkia, itselläni on vain pitkävartisia. Olen kyllä huomannut, että ihmiset jakautuvat tässä(kin) asiassa aikalailla kahtia; osa käyttää vain pitkävartisia ja osa ei voi sietää pitkällävarrella olevia sukkia. Itselläni tavalliset sukat ovat varrettomia, mutta villasukat mahdollisimman pitkällä varrella :)

20160630_131414.jpg

Keltaista 7-veljestä lankaa löytyi kaapista valmiina joten sitä käytin näihin piirakkasukkiin. Kivan pirteät niistä tulikin ja juuri passelit kesäsukat äidille. Puikot olivat 3,5mm ja kooltaan nämä ovat noin 38. Varsi olisi saanut olla ehkä vieläkin lyhyempi, vaikka kutoessa tuntui jo todella lyhyeltä. Nämä sukat ovat höyrytetty kattilassa. Ensimmäisen kerran kokeilin tätä systeemiä ja aion kyllä jatkossakin tehdä niin! Höyrykattila vaan hellalle ja sukat sinne. Muutaman minuutin höyrytys ja sitten pyyhkeiden väliin kuvamaan. Paljon kätevämpi kuin silitysraudalla kikkailu! Ehdottomasti kokeilemisenarvoinen kikka!

20160630_131421.jpg

Aina kun kutoo jollekin tietylle ihmiselle sukkia niin kutoessa ajattelee tätä kyseistä ihmistä jotenkin enemmän kun normaalisti. Se on jotenkin jännä tunne. Näitä sukkia kutoessani mietiskelin äitiäni kyllä todella paljon ja kaikenlaisia yhteisiä hetkiä tuli mieleen. Näihin sukkiin sisältyikin paljon tunnetta! Siksipä onkin paljon mukavampi kutoa juuri jollekin tietylle ihmiselle kuin ihan muuten vaan kaappiin odottamaan.

20160611_160531.jpg

Tein myös broileripiirakkaa yhtenä päivänä ja tämä oli kyllä hyvä! Ohje on ihan täysin oma eikä sitä ole otettu mistään. Tämä oli sellainen "laitetaan kaikki mitä kaapista löytyy"-versio ja oikein hyvä tuli! Piirakka on gluteeniton ja laitan ohjeen tänne jos joku haluaa tätä kokeilla. Suosittelen kyllä, oli oikein hyvää! Tällä pohjan ohjeella tulee kaksi piirakkaa.

Pohja:

150g   voita

150g   rasvatonta rahkaa

4dl      gluteenitonta jauhoseosta

1tl       suolaa

1/2 dl   vettä

1,5dl    juustoraastetta

- Nypi voi, rahka ja jauhot sekaisin

- lisää vesi, suola ja juustoraaste

- jaa taikina kahtia ja painele puolet voideltuun vuokaan 

- paista pohjaa noin 10min 200 asteessa

 

Täytteeksi voi laittaa ihan mitä haluaa. Itselläni tässä oli ruskistettuja broilerin fileesuikaleita, paprikaa ja kirsikkatomaatteja. 

Päälle:

3dl    ruokakermaa

2      munaa

1/2 tl  suolaa

mausteita sopivasti (itse laitoin pippuria, oreganoa, basilikaa ja hieman chiliä)