Joululahjaksi tein äidilleni lumihiutalesukat, mutta en silloin ennen joulua uskaltanut niistä tänne laittaa kuvaa. Mutta nyt kun sukat ovat jo käytössä, ei tarvitse enää pelätä että äiti törmäisi kuvaan täällä. Nämä on tehty samalla mallilla kun aikaisemmatkin lumihiutalesukat. Äiti piti kyllä sukista kovasti ja se aina lämmittää mieltä! On mahtava tehdä sellaisille ihmisille sukkia, jotka niitä tarvitsevat ja vielä arvostavatkin käsityötä.

Kovasti jokapaikassa on ollut puhetta Novitan langoista ja itsekin olen törmännyt erittäin karheisiin lankoihin. Näistä neulominen ei ole ollut kyllä kovin mukavaa puuhaa. Jotenkin tuntuu, ettei laatu enää ole sitä mitä se on joskus aikaisemmin ollut. Sukat nyppyyntyvät todella nopeasti. Paljon olen erilaisia nettikauppoja selannut ja miettinyt vaihtoehtoa Novitan 7-Veljes langalle. Aion kuitenkin kutoa kaapeissa lojuvat langat pois ja sitten miettiä uutta lankamerkkiä. Siinä kyllä riittääkin urakkaa useampiinkin sukkiin, joten ehkä vielä hetkeksi jätän sen lankojen tilauksen ja keskityn kutomaan jo olemassa olevat langat sukiksi.

muokattu3.jpg

Tällaiset näistä äidin sukista siis tuli! Tausta kuville ei ole todellakaan mikään maailman paras, mutta uusiakaan kuvia ei nyt saanut kun sukat ovat jo käytössä. Värit näihin oli kyllä heti tiedossa, kun tiesi kenelle nämä tekee. Näitä sukkia tehdessä ajatukset olivat kyllä paljon äidissä. On mukava välillä kutoa sukkia juuri sille tietylle ihmiselle ja itse ainakin kutoessa ajattelee sukkien saajaa. Myös värit ja kuviot syntyvät vaivattomasti kun tietää mistä kyseinen ihminen pitää. Selllaiset sukat ovat kyllä rakkaudella kudottu :)

muokattu4.jpg

Lankana oli se perus Novitan 7-Veljes ja nämä kerät olivat kyllä ihan hyvät. Ei kovin karhealta vaikuttanut kutoessa. Mistähän sekin johtuu, että osa keristä on hyviä ja osa ihan surkeita? Toivottavasti ne panostaisivat laatuun jälleen niin saisi yhtä hyviä ja kestäviä sukkia myös jatkossa.

Jämälankoja olisi vielä melkoinen kasa tuhottavaksi, joten ne varmasti päätyvät työnalle seuraavaksi. Niistä ei kyllä ehkä kirjoneuleiksi mitään taivu, mutta perus raitaa siis tiedossa useampien sukkien verran. Jospa saisi vielä kokeiltua niitä eripari sukkiakin! 

Mukavaa viikonloppua lukijoille! Meillä viikonloppu meneekin salibandyn, pulkkailun sekä kutomisen ja rauhoittumisen merkeissä.