Serkun mies toivoi pitkävartisia villasukkia. Kaikki ns "miesten väriset langat" oli päässyt käymään aika vähiin, joten näistä tuli aika yksinkertaisen näköiset. Mutta pääasia kai on, että itse sukkien saaja tykkäsi :)

 

IMG_2846.jpg

Ensimmäinen sukka on aina mukava tehdä, mutta se toinen on jotenkin paljon takkuisempaa. Välillä meinasi jo usko loppua, kun tuntui siltä, että nuo ei kyllä ikinä valmistu =) Mutta äkkiä ne sitten valmistui, kun vaan istui alas kutomaan. Tosin tuon 10kk tyttösen kanssa ei aina ole kamalasti aikaa, mutta päiväunien aikaan yleensä on aikaa istahtaa sohvalle kutomishommiin. 

villasukat%20m.jpg

Nämä sukat on siis tehty Novitan 7 veljestä-langalla ja puikot tais olla nro 3. Silmukoita näissä sukissa on 16 puikollaan. Malliltaan ihan perus sukka, joustinneuletta resorissa ja varsi ja terä sileää neuletta. Näitä tehdessä on hyvä katsoa telkkariakin samalla, kun ei kauheesti aivotyöskentelyä vaadi =)

Sukkien kutominen on mukavampaa silloin, kun tietää kenelle ne on menossa. Joskus tulee tehtyä sukkia vaan jemmaan, kun kukaan ei sillä hetkellä tarvitse. Onneksi on tainnut kaikki kyllä jossain vaiheessa mennä eteenpäin, niin ei kovin kauaa niitä tarvitse jemmailla :) Jälleen kerran siis yksi uusien sukkien omistaja lisää. Ja pääasia, että sukat olivat mieluisat, vaikka väritykseltään ja malliltaan olivatkin aika simppelit!