Näin sadepäivänä sitä malttaa pitkästäaikaa istahtaa koneen ääreen päivittämän blogia. Aivan liian kauan edellisestä kerrasta jo onkin päässyt kulumaan! Sukkiakaan ei ole tullut kudottua ihan samaan tahtiin kuin talvella. Jotenkin tuo aurinko houkuttaa ulkoilemaan sen verran, että tupatöille ei ole paljoa aikaa jäänyt. Kuitenkin jotain valmista on myös syntynyt! Puikoilla viimeisimpänä oli haitarisukat. Malli on kyllä erittäin helppo kutoa, mutta itse tykkään erityisesti siitä miltä se näyttää.

Kaikkia edellisiäkään sukkia en ole saanut vielä annettua pois, joten laatikollinen valmiita tekeleitä odottaa saajaansa. Kotoa jo melkoinen ukaasi tuli, että lankojakaan ei saisi mukamas ostaa ennen kun edelliset on kudottu pois :) Vaikka kaapillinen lankoja löytyy, niin miksi sieltä ei kuitenkaan koskaan löydy sitä juuri oikeaa väriä? Tai miksi juuri niistä valmiina olevista langoista ei huvita kutoa mitään? Ihmisen mieli on kyllä kummallinen.

Jokatapauksessa, lankakaapissani on pitkään ollut jo vaaleansininen ja vaaleanruskea lankakerä joille en ole keksinyt käyttöä. Nyt ajattelin päästä näistä kerralla eroon ja lyödä ne samaan sukkaan! Toki molemmista keristä jäi kyllä vielä tähteeksi kaapintäytettä, mutta ainakin vähemmän kun ennen. Vielä en ole oikein päättänyt, että tykkäänkö tästä väriyhdistelmästä vai onko se totaalisen ruma. Se jää nähtäväksi tottuuko silmä siihen koskaan. Vaikka ne ei väritykseltään kovin kummoiset olekkaan, niin ehkäpä menevät jollakin vaikka saapassukkina. Tai mökillä ihan käypäset!

20160517_142333.jpg

Kooltaan nämä on ehken about 42-43. miestensukkaan tuo varsi on aika kaponen, mutta menee hieman hoikka kinttuisemmalle. Näissä oli 15s/puikko ja puikot olivat 3,00mm. Olisi ehken tuon varren voinut tehdä hieman paksummilla puikoilla, niin olisi saanut leveämmän. Varret ovat samanmittaiset, mutta toista venytin kuvaan, niin kuviosta saa paremmin selkoa. 

20160517_142321.jpg

Nämä jäävät myös kaappiin odottamaan kylmempiä kelejä. Syksyllä viimeistään on sukkalaatikolla tunkua, joten kyllä nyt olisi ehdottomasti kudottava lisää. Kaikille halukkaille sukulaisille kun on sitten sukat syksyllä löydyttävä. Itse kyllä otin juuri käyttöön uudet sukat, kun edelisistä kului pohja puhki. Itse käytän villasukkia läpi vuoden, niin ei oikein osaa ajatella että joku tarvitsisi sukkia ainoastaan talvella.

Seuraavat sukat onkin jo puikoilla, joten lähden jatkamaan sadepäivääni sohvalla kutoen. Jospa saisin jotain valmista aikaankin piakkoin, niin voisi jälleen blogia päivittää. Lupaan laittaa ne kyllä heti tänne kunhan valmistuvat.