Kauppareissulla nappasin tarjouskorista yhden kerän Novitan Raita-lankaa. Ei mitään hajua mitä siitä tekisin, mutta kun halavalla sai... hetken pähkäilyjen jälkeen malli oli kuitenkin mietitty. Tätä mallia en ole ottanut mistään, vaan on ihan itse näihin suunniteltu. En kuitenkaan ehkä voi sanoa, että se on omamalli koska ihan varmasti joku on jokskus tällaiset tehnyt. Maailman helpoin tehdä, mutta silti niistä tuli kyllä hienot!

20160708_122413.jpg

Varressa on ensin 20 kerrosta joustinneuletta (2o,2n), silmukoita 14/puikko ja 3,00mm puikot. Valkoiset raidat ovat yksiväristä Novitan 7- veljestä ja sillä on neulottu 8 riviä nurjaa. Sen jälkeen taas raitalangalla 8 kerrosta joustinneuletta (2o, 2n). Joten todella simppeli malli. Raidat näissä kodistui ihan huomaamatta vahingossa ja tuo yksi kerä riitti yksiin sukkiin. Ylimääräistä ei kyllä paljon jäänyt. Lopusta saa tehtyä muutaman kerroksen joihinkin jämälankasukkiin.

20160708_122435.jpg

Tuo valkoinen olisi voinut olla jonkun muun värinen, kuten esim sininen. Näihin sukkiin tuo ehkä hieman liian räikeä. En sitten jaksanut enää purkaa kun ensimmäinen sukka oli jo melkein valmis. Nämä menee nyt näin, seuraaviin täytyy miettiä lankavalinta paremmin.

Olen jo iät ja ajat kuulunut erilaisiin villasukka-ryhmiin facebookissa. Yksi päivä ajattelin, että jos laittaisin sinne muutamat villasukat myyntiin, jotta pääsisin niistä eroon ja saisin tilaa uusille sukille mitä kokoajan kuitenkin tulee. Elämäni aikana olen myynyt ihan vain muutamat sukat, lähinnä vain langanhinnalla, joten minkäänlaista rikastumista tässä hommassa on nyt kenenkään turha pelätä.

Kuitenkin minua suuresti yllätti ihmisten asenne! Siis joku myy kirjoneulesukkiaan hintaan 35€, sitten ilmoitukseen hyökkää joukko naisia lynkkaamaan myyjän, koska "myyt aivan liian halvalla ja poljet käsityön hintoja". WHAAAT?! Eikö se ole jokaisen aivan oma-asia millä hinnalla myy, missä ja kenelle? Ymmärrän sen, että käsitöistä ei makseta niin paljon kun kuuluisi, mutta auttaako asiaan vaikka joku ei "halvalla" myykkään?Olisiko sitten järkeä pyytää sukista 80€ ja pitää ne kaapissa? Maksaako joku oikeasti villasukista jopa yli 100€, niin kuin tuolla neuvottiin hinnoittelemaan? Rehellisesti täytyy kyllä sanoa, että itse en maksaisi. Tiedän paljonko aikaa ja lankaa kuluu, mutta siltikään en maksaisi.

Heti perään joku tulee ilmoitukseen muistuttelemaan verottajasta ja kolmas sitten tekijänoikeuksista.... Huoh, onko ihmiset oikeasti niin kateellisia muille vai miksi ihmeessä pitää tahallaan pahoittaa jonkun mieli? Ja nämä kyseiset kommentoijat myyvät TODELLA paljon sukkia ympäri nettiä ja facebookkia, löytyi useammat jo ihan pienellä selailulla. Onko siis kyse vaan siitä, että ärsyttää kun joku myy samanKALTAISIA sukkia halvemmalla ja itse ei saa myytyä kallilla?

En tuomitse ketään, mutta mielestäni jokaisella on oikeus myydä itsetekemät sukkansa sillä hinnalla miltä hyvältä tuntuu, eikä siihen pitäisi olla kenelläkään muulla mitään sanomista. Mutta tämä on vain minun mielipide. Yhden illan kun tutustuin tuohon villasukkien myymiseen ja siihen jumalattomaan lynkkaukseen ja mielensäpahoittajiin, tulin siihen tulokseen että omat sukkani pysyvät toistaiseksi vielä kaapissa. Oli se semmoista toimintaa, että omat hermot ei ehkä kestäisi.