Vihdoin sain tyhjennettyä kaikki jämälangat kaapista ja niistä pitikin sitten alkaa suunnittelemaan jotain. Yllätyin kyllä itsekin miten älyttömästi niitä siellä sitten olikin. Mielessä oli tehdä isille saapassukat. Näihin sukkiin ei sitten loppujenlopuksi niin kamalan paljon saanut upotettua jämälankoja, mutta jonkin verran. Yhdestä kerästä pääsin eroon, joten se on jo plussaa :)

20160112_131523.jpg

Nämä on ihan perusmallilla tehdyt ja siis varressa on vain joustinneuletta (2o,2 n). Kooltaan näistä tuli n 42-43. Silmukoita on 16/puikko. Lankana jälleen se perus Novitan 7-Veljestä. Jotenkin jälleen kuva vääristää värejä, mutta luonnonvalossa näyttävät paljon kirkkaammalle. Toivottavasti on mieleiset kelle sitten ikinä päätyvätkään. Näitä tulee lähiaikoina varmaan tehtyä vielä lisää, jotta saisi mahdollisimman paljon pikkukeriä pois. Sitten voikin ostaa jälleen uusia lankoja :) 

Jämälangoista toki voisi tehdä yhden ison kerän ja neuloa sitten vaan kaksi sukkaa, mutta itse kun en osaa oikein tehdä kahta erilaista sukkaa. Minun sukissani yleensä on aina yksi "pääväri" ja sitten muita "tehostevärejä". Pitäisi opetella tekemään tarkoituksella erilaiset sukat, niin jos sitten ei enää olisi niin kamalan kaavoihin kangistunut. Täytyykin pistää harkintaan ja toteutus olisi myös varmasti harkitsemisen arvoista.

20160112_131530.jpg

Tämmöisiä perussukkia on kyllä helppo kutoa, kun ei tarvitse mitään malleja katsoa välissä. Voi vain katsoa telkkaria ja kutoa siinä samalla. Löysin kaappeja tyhjätessä myös uuden sukkakirjan. Muistaakseni se on muutama vuosi sitten tullut äidiltäni, mutta en ole siitä koskaan mitään ohjeita tehnyt. Nopeasti selasin sitä eikä todellakaan mitään helppoja ohjeita siitä opuksesta löytynyt! Saa nähdä jos joskus vielä innostun kaivamaan sen kirjan tuolta kaapista uudestaan. Tosin nyt se on siellä kaapin perukoilla ihan visusti ja odottaa hieman parempia hermoja ja aikaa. 

Myös tekniikka on saatu nyt haltuun ja kuvat on nyt oikein päin. Hieman se vaati kyllä pähkäilyä, mutta onnistui pienen kikkailun jäljiltä. Toivottavasti pysyvät jatkossakin ojennuksessa :)

Tämä ilta menee lapsosen kanssa pulkkamäessä, joten tänään kutimet saa odottaa hyllyllä inspiraatiota vaikka huomiseenkin asti. Mukavaa päivää kaikille blogini lukijoille! :)