Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös kesäloma... Paljon kaikkea mukavaa tekemistä tuo heinäkuu kyllä sisälsi. Kovin paljon lomalla ei tullut kudottua, mutta jospa nyt taas loppukesästä alkaisi kutomaan kaappeihin täydennystä, että on sitten pakkasilla sukkia.

Jotain on kuitenkin tullut tehtyä lomallakin, nimittäin nämä twistisukat. En tiedä onko näillä olemassa jotain ihan virallista nimitystä, koska ohjetta ei varsinaisesti ole otettu mistään. Nämä sukat saivat alkunsa niin, että otin kaksi lankakerää kopasta ja aloin vaan kutomaan sen kummemmin suunnittelematta etukäteen.

20160801_113744.jpg

Tällaiset niistä sitten tuli. Silmukoita oli 15/puikko ja koska käsialani on aika tiukka, tuli varresta aika napakka. Puikot olivat 3.00mm. Seuraaviin on ehdottomasti lisättävä silmukoita tai otettava isommat puikot. Tai ehkä jopa sekä että. Onneksi tein varresta lyhemmän kuin normaalisti, niin nämä saa jalkaan kiskottua ilman sen kummempaa tuskaa, vaikka tiukat ovatkin :) Lankana on 7-Veljestä turkoosi ja valkoinen. Kooltaan nämä ovat about 38-39. 

20160801_113755.jpg

Nämä kuvat on otettu ennen höyryttämistä, mutta sen höyryttämisen jälkeen nuo raidatkin tasoittuivat hieman siistimmiksi. Käytin höyrytyksessä jälleen kattilasysteemiä ja hyvin toimi! Mitään kovin kummoista kuviota sukkiin ei tarvitse tehdä kun näyttävät jo paljon hienommilta kuin perussukat. Kirjoneule on kyllä mukava tehdä, mutta ei sitäkään määräänsä enempää. Seuraavaksi ehkä jotain aivan muuta. Vielä en ole kyllä edes kurkannut lankalaatikkoon etsiäkseni uusia lankoja seuraaviin sukkiin. Pitäisikö vaan valita summassa pari kerää ja katsoa mitä syntyy? Vai syntyykö lopulta yhtään mitään :) Vai olisiko nyt jo liian aikaista paneutua joululahjojen tekemiseen? Ehkäpä ne joutavat vielä hetken odottelemaan!