Syksy on jo sen verran pitkällä, että nyt voi jo tehdä lumihiutalesukkia. Viime vuonna näitä tuli kudottua aika monet ja ehkä niihin jo hieman kyllästyikin. Nyt kun edellisistä sukista on kulunut useampi kuukausi, niin näitä olikin jälleen mukava kutoa. Kuvio on todella helppo ja soveltuu kyllä sellaiselle joka on vähemmän tehnyt kirjoneuletta. Tästä kuviosta on netti pullollaan erilaisia variaatioita. Itsekään en ole tätä mistään suoraan muistaakseni ottanut, vaan muokannut erilaisista kuvioista juuri itselle sopivan. Hahmottelua helpottaa paljon ruutupaperi, mihin kuvion voi heti piirtää.

Musta lanka tuotti hieman ongelmia kun illalla hämärässä kudoin. Näihin sukkiin kävikin sellainen virhe, että kantapää on aloitettu väärässä kohtaan. Yleensä teen kantapään puikoilla 4 ja1. Nyt näissä sukissa en edes itse ole ihan varma mihin kohtaan se tuli :)

20160913_171915.jpg

Useampikin laskuvirhe näihin on varmaan tullut, koska tuo teräkin näyttää niin leveältä! Näistä tuli sellaiset sekundasukat, että jäävät kyllä itselle. Tietää miten paljon näihin virheitä tuli, niin ei kyllä kehtaa laittaa kenellekkään eteenpäin. Näitä päätellessä juuri mietin miten paljon kriittisemmäksi on itseään kohtaan tullut. Vielä muutama vuosi sitten olisin ollut näihin enemmän kuin tyytyväinen, mutta nyt nämä juuri ja juuri kelpaavat itselle.

Sukat on tehty Novitan 7-Valjestä langoilla (musta ja valkoinen). Puikot olen vaihtanut kirjoneuleessa 3,5mm puikkoihin ja nämäkin ovat tehty niillä. Käsialani on sen verran tiukka, että muuten sukanvarsi ei menisi jalkaan. Saa nähdä lörähätävätkö nämä sitten käytössä enemmän, kun ovat isommilla puikoilla tehty. Se jää nähtäväksi. Silmukoita resorissa on 15/puikko ja varressa kuvion kohdalla16/puikko. Loppuosaan kavennettu 14s/puikko.

20160913_171855.jpg

Nyt kun näistä tuli itselle sukat, niin täytyy vielä testata tätä kuviota uusiin sukkiin. Luultavasti en kuitenkaan tee mustalla, koska se on niin hankala laskea. Vahingosta viisastuneena sitä ei ainakaan pimeällä kynttilänvalossa voi kyllä kutoa. En ainakaan minä. Ehkä jotain värikkäämpää tällä kertaa!