Junasukat ovat todellinen hitti nykyään ja meidänkin tyttö sai monet parit junasukkia syntyessään. Ne on kyllä tosi nätit, niin helpoksi sukaksi. Ajattelin kokeilla miten junasukan mallia voisi soveltaa myös aikuisten sukkaan. Ihan hyvät tuli, mutta vielä ehkä täytyy vähän soveltaa välissä olevaa joustinneuletta.

IMG_3798.jpg

Näissä sukissa joustinneule on tehty 3o1n. Seuraavassa teen varmasti 2o 2n tai 1o 1n. Mutta muuten mallina kyllä toimiva ja aion jatkossa tehdä nitä kyllä lisää! 

Nämä sukat on tehty 7veljes langasta ja puikoilla nro 3. Silmukoita on 14 puikoillaan.

Resori on tehty joustinneuleesta (14krs). -> 4krs nurjaa ->4krs oikein -> 10 krs 3o 1n. Jatka 2kertaa, jonka jälkeen vielä 4 kerrosta nurjaa, 4 kerrosta oikeaa sekä viimeiset 4 kerrosta nurjaa. Sitten 12 kerrosta joustinneuletta (2o 2n).

 

junasukka.jpg

Näille sukille ei vielä ole ottajaa, mutta eiköhän näille joku paikka löydy. Sukan varresta voisi tehdä kyllä vieläkin ehkä pidemmän. Sen verran parannettavaa näihin kyllä jäi, että pakko on tehdä vielä ainakin yhdet. 

Ajattelin kokeilla muitakin uusia sukkia, joten aloitin piirakkasukat. Kun silmukat oli luotu ja aloin lukea ohjetta, niin mietin hetken, että pitäskö sittenkin jättää väliin. Koskaan aikasemmin en ole moisia tehnyt, nähnyt kylläkin. Äidillä olikin malli, mutta saa nähdä mitä siitä tulee. Ei kamalan suuret tavoitteet moisten kohdalla ole, mutta nyt kun olen täällä asian maininnut, niin on ne ainakin valmiiksi saatava =) Ehkä tulevaisuudessa ne sukat päätyy myös tänne blogiinkin, mikäli niitä kehtaa missään julkisesti näyttää!