Eilen oltiin tyttösten kanssa ahkeria ja tehtiin macaronseja. Edellisestä  kerrasta on yli kaks vuotta! Ihan hyviä tuli loppujenlopuksi, vaikka alku näytti todella fiaskolta. Niillä ensimmäisillä tekeleillä ei ollut kyllä mitään tekemistä macaronsien kanssa! Mutta koska siperia opettaa ja kantapään kautta oppii, niin myös me. Saatiin ihan siistejä versioita aikaan ja nyt on Hennille ylioppilasjuhliin haluamiansa macaronseja! Ja osa jopa ihan näyttää juuri siltä miltä kuuluisikin.

IMG_4030.jpg

Näissä on sisällä ihan perus Nutellaa ja onnistu kyllä aika hyvin. Saa nähdä miten käy lämpöisessä, että sulaako ne, mutta vielä ainakin ovat hyvin kasassa! Hauskaa oli kyllä kimpassa leipoa ja viinipullokin saatiin tuhottua. Itse jatkan leivonta hommia vielä tänään, että varmasti saadaan juhliin tarpeeksi monta leivosta, ettei lopu kesken. 

IMG_4034.jpg

Omasta mielestäni onnistuttiin loistavasti. Kaikkiin saatiin aikaiseksi macaronsille tyypillinen "jalka".  Paitsi toki ne ensimmäiset tekeleet, niihin ei tullut kyllä minkäänlaista jalkaa =) No aika kultaa muistot, joten ehkä niillekin voi joskus vielä nauraa! Ja saipahan ukotkin maistiaisia, kun ensimmäiset pellilliset meni pilalle. Sen verran jäi kyllä vielä kaivelemaa, että jouluksi taidan tehdä näitä vähän lisää. 

Tavoitteessa kuitenkin onnistuttiin ja juhliin saatiin tarjottavaksi macaronseja, sekä ilta leipoen oli kyllä mukava. Pitäisi enemmän järjestää tämmösiä iltoja, koska ihan liian harvoin ollaan koko porukka samankaton alla. Seuraavaksi onkin suunnitteilla piparitalkoot. Siinä hommassa onneksi ei ihan niin paljon tarvitse stressata, kun tässä. Ne saa sitten näyttää ihan miltä tahansa :) 

Kiitos vielä leivonta seurasta Netta ja Henni!

Ja oikein paljon onnea tuoreelle ylioppilaalle! <3 <3 <3 <3 <3