Pitkään on ollut hiljaista täällä blogin suunnalla. Neulonta ei ole kokonaan jäänyt, mutta on kyllä todella hidastunut näin kevään tullen. Jotain on kyllä valmiiksikin saanut, mutta päivittely tänne on hieman jäänyt. Jospa sitä nyt taas ottaisi itsensä niskasta kiinni :)

Serkulle ja hänen avovaimolleen syntyi huhtikuun puolella poikavauva. He toivoivat lapselle toukkapussia. Otinkin tilauksen vastaan ja oli kyllä mukava kutoa välillä muuta kun villasukkia. Tämän pussin ohje on peräisin äidiltäni, mutta en osaa sanoa mistä hän on sen saanut. Vai liekkö itse muokannut, kun on näitä itse kutonut useamman. 

IMG_5583.jpg

Tässä oli 4.00mm pyöröpuikot ja aloitussilmukoita oli 100. Sitten vaan suljettuna neuleena joustinneuletta. Tätä oli kyllä älyttömän helppo tehdä. Telkkari päälle ja aivot narikkaan ja tämä työ valmistuu kuin itsestään =) 

IMG_5822.jpg

Tässä pussi valmiina. Neuloin alareunan kiinni, vaikka jotkut tykkää jättää sen auki, jotta se on helpompi pukea. Itse kuitenkin tykkäsin omalleni pukea kaula-aukosta ja pussi oli kivempi suljettuna. Toivottavasti tämä lämmittää pientä poikaa ja tulee tarpeeseen. Tein tästä aika tiukan, koska se venyy käytössä aika paljon. Meillä ainakin nopeasti se venähti käytössä. 

Toukkapussi ohje:

-Luo 100 silmukkaa pyöröpuikoille

- Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 7cm. Lisää työhön sitten 4+4 silmukkaa (molemmissa reunoissa).     Neulo 7 cm.Tee samanlailla lisäykset yhteensä kolme kertaa. Nyt työssä siis 124 silmukkaa.

- Neulo niin, että pussi on tarpeeksi pitkä ja päättele leuan alta 20 silmukkaa.

- Jatka neulomalla tasoneuletta. Päättele niskan kohdalla 4 silmukkaa.

- Jatka huppua tasoneuleena, niin että kaula-aukosta tulee tarpeeksi iso, jotta lapsi mahtuu siitä.

- Päättele silmukat, käännä kaksinkerroin ja harsi yhteen. Sauma tulee ulkopuolelle, jottei se paina vauvaa!

- Neulo myös pussin pohja kiinni.

- Virkkaa kaula-aukon ympärys siistiksi.

Tässä ohjetta millä minä pussia tein. Toivottavasti on riittävästi selitetty, jotta joku muukin voi tällä ohjeella neuloa vauvoille lämmikettä.