Ihan toimettomana en ole ollut, vaikka blogin päivityksestä onkin aikaa. Vuorossa on ollut pikkusukkia ja lapasia. Syksy tulee ja pienet sormet ei meinaa enää tareta ilman hanskoja. Tosin ei kyllä omatkaan sormet meinaa tareta. Aamulla ulkoillessa oli aivan jääkylmät sormet kun ei ollut hanskoja. Tarviikohan tässä ihan alkaa kutomaan itsellekin jotain :)

Joskus aiemmin olen tilannut Kärkkäisiltä Merino puuvillalankaa ja sitä on monta kerää tuolla kaapissa lojunut jo jokusen tovin. Nyt se olikin oikein sopivaa näihin lapasiin. Tosin aika paksua, että ei sovi lapasiin mitä käytetään rukkasten alla (ainakaan meillä). Lankana varmasti oikein lapsiystävällinen, koska on pehmeää eikä yhtään kutita! Kerässä oli 50g ja siitä ei juurikaan yli jäänyt. Voi sanoa että lapasiin meni yksi kerä.

Nämä lapaset on tehty 2,5mm puikoilla ja silmukoita oli 10/puikko. Peukalo on tehty peukalokiila systeemillä, mielestäni toimii paremmin pienten lapasissa. Nämä on noin 2-vuotiaan kokoa. Lapaset menevät serkkuni tyttärelle.

20160901_151626.jpg

Sukkiakin on tullut tehtyä pienille neideille. Nämä sukat ovat vielä tallessa, mutta toisista on jo pari hukkunut käytössä. Liekkö jäänyt mummolaan.... Mielestäni olen kuitenkin aina parilliset kutonut, mutta kummasti nyt sukkia on enää yksi laatikossa. Niitä en edes ehtinyt kuvata kun ne jo lähti käyttöön. Täytyy tehdä siis vielä lisää pieniä sukkia, että niitä sitten olisi kotonakin tallessa kun tarvetta on. Nämä sukat ei kuitenkaan jäänyt omaan käyttöön, vaan matkaavat lapasten kanssa samaan osoitteeseen.

Lankana oli Novitan Nalle ja puikot 2,5mm. Silmukoita taisi olla varressa 12/puikko. Varsi on tehty (2o,1n) joustinneuleesta ja siinä on 44krs. Todella yksinkertainen, mutta toimii!

20160901_151611.jpg

Seuraavaksi taas aikuistensukkia. Näitä pieniä on mukava tehdä sillointällöin isojen sukkien välissä, koska valmistuvat todella joutuin. Ei näitä kuitenkaan määräänsä enempää kerrallaan, joten hieman vaihtelua välillä. Seuraavaksi taidan ottaa tavoitteeksi jotkin kirjoneulesukat.... Tai siitä lähdetään liikkeelle, mutta saa nähdä mitä tulee ;)

20160901_151607.jpg