Elämäni ensimmäiset piirakkasukat ovat nyt valmiit! Melkein koko yö siinä kyllä menikin. Jotenkin uni ei millään tullut ja ei sitten malttanut lopettaa kutomistakaan. 

IMG_3820.jpg

Nämä on tehty 7 veljestä langalla. puikot taisi olla 2,5mm. Koko on 38, mutta ehkä seuraavat teen isommilla puikoilla niin ei tule ihan näin tiukat.

IMG_3825.jpg

Varmasti miljoona virhettä näistä löytyy, kun ensimmäiset tämmöiset sukat ovat. Ainakin toisesta tuli ihan pikkuisen isompi, mutta ei ehkä jalassa sitä huomaa. 

Nämä ovat tehty 48:lla silmukalla ja kuvio on tehty 23:lla silmukalla. Alla vielä ohje pitsineuleeseen. Kuvion oppi aika äkkiä, joka helpotti alun takkuiluita. Varren jälkeen ei enää kokoaikaa tarvinnut luntata ohjeita. Paljon enemmän näihin kyllä piti keskittyä, kuin ihan tavallisen sukat tekoon. Ei tullut ihan selkärangasta =D

IMG_3823.jpg

 

Pitsineule:

1. Krs. 5n, 6o, lk, 1o, 6o, 5n

2. Krs. 4n, 2o yhteen, 5o, lk, 3o, lk, 5o, ylivetokavennus, 4n

3. Krs. 3n, 2o yhteen, 5o, lk, 5o, lk, 5o, ylivetokavennus, 3n

4. Krs. 2n, 2o yhteen, 5o, lk, 7o, lk, 5o, ylivetokavennus, 2n

5. Krs. 1n, 2o yhteen, 5o, lk, 9o, lk, 5o, ylivetokavennus, 1n

6. Krs. 2o yhteen, 21o, ylivetokavennus

IMG_3829.jpg

Näitä mallikappaleita en kyllä varmasti eteenpäin laita, kun vähän niissä on sitä heittoa, mutta ehkä näitä voi joskus itse pitää kotona. Seuraavat kyllä ehdottomasti teen valkealla langalla ja niille on tiedossa jo ottajakin. Mutta niitä nyt saa hetken vielä odottaa. Taidan välissä kuitenkin tehdä jotain ihan muuta, mihin ei ihan näin paljon keskittymistä =)