Valmiita neuloksia on kyllä ollut, mutta blogin kirjoittaminen on jäänyt vähälle muiden kiireiden vuoksi. Nyt kuitenkin sain aikaiseksi istua taas alas ja päivittää kuulumisia tännekin. Kevät on tullut ja aurinko paistaa! Mahtavaa. Aurinko lämmittää jo sen verran, että kovin paksuja rukkasia kauppareissuilla ei pieni neitikään tarvitse. Ongelmaksi muodostuikin siis se, että lapasia ei ollut. Syksyllä tilasin Kärkkäisiltä lankaa, joka oli juuri sopivaa lapasiin. 

Mallin oli oltava pitkävartinen, jottei niitä kovin helposti saa kiskottua käsistä. Sovelsin junasukasta mallia näihin lapasiin ja pysyvät kyllä kädessä todella hyvin! Näitä tarvitsee tehdä kyllä useammat, niin on sitten mistä valita.

20160305_144727.jpg

En edes ehtinyt kuvata näitä heti valmistuttua, joten nämä ovat olleet jo käytössä ennen kuvan ottamista. Lapasissa on kiilapeukalo ja se kyllä on helpoin tuollaiselle kaksi vuotiaalle. Kokonaisuudessaan näihin meni 50g lankaa (eli yksi kerä) ja nämä on tehty 2,50mm puikoilla. Silmukoita taisi olla 10/puikko.

Ehdottomasti suosittelen tätä varren mallia pieniin lapasiin. Meillä ainakin toimii erittäin hyvin. Ovat kyllä melko pitkät, että ehkä seuraaviin täytyy hieman vähentää kerroksia. Tai jos pienempiä tekee, niin sitten ainakin on oltava lyhempi varsi. Onneksi malli on sellainen mitä on todella helppo muokata.

Seuraavaksi puikoilla onkin jälleen villasukkaa kirjoneuleella. Ne matkaavatkin syntymäpäivälahjaksi, joten ovat oltava tällä viikolla valmiit.