Sukkien lomassa on ihan kiva välillä kutoa lapasiakin. Lankakoriin oli jäänyt sen verran jämä keriä, että sain niistä tehtyä lapaset. Näillä ei vielä ole ottajaa, mutta saattaa olla että pidän nämä ihan itse. Vaikkei punainen just se paras väri olekkaan, mutta menee täysin puistolapasina!

IMG_4001.jpg

 

Nämä on tehty Novitan Isoveli langalla ja puikoilla nro 5. Näissä on 36 silmukkaa, eli 9 per puikko. Nämä tulee kyllä ihan tosi nopeasti neulottua, kun vaan istuu alas. Tajusin etten ole tänne ohjetta laittanut ollenkaan. Tämä ohje ei ole suoraan mistään, vaan itse muunneltu malli :)

Ohje:

Luo 36 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle. Neulo ensin 1 krs. nurin, 2krs. oikein, 3krs nurin. Sen jälkeen neulo 10 krs. oikein ja 2 krs. nurin. Neulo 8 krs. oikein ja neulo peukalo (5 silmukkaa) eri värisellä langalla. Neulo sileää neuletta pikkurillin yli ja kavenna (ensimmäisen puikon alussa ylivetokavennus, toisen puikon lopussa 2 o yhteen, kolmannen puikon alussa ylivetokavennus ja viimeisen puikon lopussa 2o yhteen). Päättele ja neulo peukalo.

 

lapanen.jpg

Kuvassa ei kyllä nuo koristukset päässeet oikeuksiinsa ollenkaan, ei ihan noin suttusilta oikeasti näytä, mutta en tajunnut niitä suoristaa :) Lapasiakin on vielä lisää tulossa, kunhan taas saa aikaiseksi! Vielä nimittäin muutamat pitäsi saada joulupukin matkaan, joten siis kiirehän tässä kohta tulee! =)

Tänään on sitten tiedossa piparkakkutaikinan tekemistä ja sitten huomenna pipareita ja ehkä muutama talokin! Nyt neiti päiväunille ja sukankudin odottelisi tuossa sohvan kulmalla!